groep 7b/8

Wie zijn wij

 

wij zijn groep 6b/8

We zijn blij dat we in groep 8 zitten want dan hebben we dit jaar jeugd EHBO en we gaan aan het eind van het schooljaar een musical doen. We hebben hier zin in.  Ook gaan we dit jaar een keus maken naar welke school we volgend jaar gaan en welk niveau het best bij ons past.  Dit is leuk maar ook wel weer spannend. 

Ongeveer de helft van groep 6 zit samen met groep 8.  De andere helft zit samen met groep 7.  

We hebben best veel computers in de klas daar kunnen we veel op werken.  We gebruiken de computers voor taal en rekenen en bij de thema’s.  Soms mogen we een spelletjes doen maar dan meestal wel een reken- of taalspelletjes. In de pauze als het regent mogen we ook wel andere spelletjes doen.

We hebben een meester en op maandag is er ook nog een juf bij.  

Elke dag beginnen we met gebed en we zingen dan een lied.   We leren veel over de Bijbel. We gebruiken dan de methode “Levend Water”  We hebben een werkboek en dan gaan we thuis hier ook over leren en werken.

Rekenen wordt steeds wat lastiger. We werken nu met breuken en procenten en ook met het metriek stelsel dat is soms best moeilijk.  Gelukkig krijgen we veel uitleg en soms als het nodig is ook extra hulp.

Bij taal gebruiken we dit jaar voor het eerst een nieuwe methode. Het heet: “Taalverhaal.nu.   We leren veel nieuwe woorden en bij de uitleg gebruiken we veel het digibord.  Dan hebben we ook wel eens een filmpje om ons te helpen bij de uitleg.    Naast Taal hebben we natuurlijk ook spelling.   Sommige kinderen vinden het makkelijk maar anderen wel een beetje lastig.  Vooral de werkwoord spelling vinden we moeilijk maar met de nieuwe methode wordt het heel goed uitgelegd en geoefend.

’s Middags hebben werken we met thema’s.  Soms een thema over geschiedenis of aardrijkskunde of natuur.  Het eerste thema gaat over Pruiken en Revoluties.  Onze manier van werken heet VIER KEER WIJZER.  We krijgen informatie van de meester en we mogen zelf opdrachten uitkiezen.   De opdracht heeft dan te maken met een bepaalde intelligentie.  Taal opdrachten,  Opdrachten waarbij je samen moet werken,  opdrachten die je alleen kunt doen, opdrachten met getallen, muziek opdrachten, Doe-opdrachten, opdrachten die te maken hebben met natuur, of opdrachten waarbij je veel kunt kijken.

Verder hebben we dit jaar ook verkeer. Extra belangrijk nu omdat we ook een verkeersexamen krijgen.  We krijgen theorie waarbij we veel moeten weten.  En we krijgen ook een praktijkexamen dan moeten we op de fiets laten zien wat we hebben geleerd.  Best spannend allemaal.

We hopen dat het dit jaar een mooi jaar wordt!

Groetjes van groep 6b/8 en meester van Kammen

Leerkrachten

Haaije van kammen

Marleen de Boer

Berichten